This is so not cool

Assalamualaikum,


               Kalian,kalian kenal tak Anwar Hadi??mesti korang kenal kan.His most popular video is the EUWWW one.Aku rasa mamat kedah ni gila cool lar.Euww dalam video dia ni merujuk kepada ayat2 gedik ataupun ayat mat rempit.tapi kali ni aku hanya nak cakap pasal ayat yang korang rasa bila cakap nampak cool but fact not.yeah,sangat tak COOL okay.



1)Whatever is speak by a loser.

"Hai,awak tengah buat apa ni?"."whatever".Aku sangat,sangat dan paling tak suka bila kita tanya sesuatu, pihak lagi satu tu jawap,whatever.kalau nak bergurau,masih boleh terima lagi lar tapi kalau dah selalu tu apa kejadahnya braderr?ce cite ce cite.haha.Kadang-kadang,aku rasa org yg cakap 'whatever' ni macam sombong gila.yelar,orang tanya elok2 dia cakap 'whatever' je,jer,JERK.Disebabkan ramai sangat "kot" yang suka cakap word ni,jadi kedai "Miss Whatever" pun ditubuhkan. MISS sebab selalunya 'whatever' dilontarkan oleh orang perempuan.kalau lelaki yang sebut,nampak macam adiks-adiks okay.haha

2)Ayat yang tak habis.

Lagi satu,yang aku rasa sangat tak cool bila kita message someone,dia balas dengan ayat yg tak abis.contoh macam ni "pegi mamp lar"..faham kan??mampus dipendekkan jadi mamp.jadi bila baca msg pun macam tak sedap jer harakatnya =D.ni contoh jer,banyak lagi ayat2 yang telah diubahsuai oleh orang kita.well,kenapa perlu pendekkan ayat,kalau tau orang lain tak suka kan??don't be a selfish.
 
"I didn't do this for other people; I did this for me. I fought for this right for me - does that sound selfish?"


3)-_______-

Showing your love for attraction is sooo not cool.ini lagi satu masalah.suka sangat tunjuk kasih sayang dekat depan orang lain.apa aku maksudkan dekat sini adalah di facebook.apa yang aku perasan,pasangan makwe pakwe,sekarang suka sangat gunakan status fb untuk tunjukkan kasih-sayang diorang kat kekasih.this is superduper annoying okay.kenapa tak guna chat ke,msg ke,or something yang lebih private??..aku rasa mesti dorg banga sebab status loving-loving,geli-geli dorg ada yang "like".ayat-ayat cinta ni kalau selalu diucap,lama2 akan jadi boring dan dull..trust me.go get a room larh,kalau dah gatal sangat kan.haha

kucing aku dah hilang,this is so not cool.=(

4)waa melayu tapi waa suka belangan jadi amoi maa..

kadang-kadang,ada sesetegah orang melayu kita suka sangat bila chat ke,msg ke,mesti nak dalam lengok cina.tau lar nak pupuk semangat satu malaysia kan,but please,bukan dengan cara ni yoo.kalau saja nak bergurau tu,fine,masih boleh terima.tapi kan aku tak penah nampak orang kita chat or msg dalam lengok india.weyh,racist gila korg.haha


        Sebenarnya,banyak lagi yang boleh di list out kan,, tapi jam sudah menunjukkan 2.24 AM..kalau korang ada idea lain nak dikongsi,mind to share it with me.=D..last but not least,minggu depan ,23 Mac 2011, keputusan SPM akan diumumkan..semoga semua mendapat result seperti yang dikehendaki.Untuk ex-serverians,tak sabar nak jumpa korang weyh.rindu gilaaa.till next.salam.=)

8 comments:

ıʇɐʎɐpıɥ lnɹnu said...

suke entry nih! :)
tang FB jd medium for showing ur love mmg xleh blah.MENYAMPAH!huhu..nice2..visit me back k~

--hunny-- said...

yeah!!hunny sangat sokong semua pendapat kamu.semua itu memang tidak cool.kadang kadang rasa menyampah pon ada.

nur said...

ye.. setuju dgn entry ni.. esp part kapel di FB berkasih sayang..JOM KE: ALL IN ONE

kina_razali said...

nurul hidayati=thanks yeah =D.and yg org flirt2 kat fb sangat menyampah kan.hehe =D

hunny=thanks juga =D

nur=aah,ngade2 jer.hehe=D

melle. said...

haha whatever aku pun tak suka

kina_razali said...

melle=macam gampang jer ayat tu.haha

syafiqa hayra said...

kinot , mcm bese aku suka baca blog kau . tang no.3 tu maksud tersirat tu . pangggg ! lempang sket org suruh elak maksiat . kau g suruh masuk bilik pahal ? kahkah bangang ah kau not .

kina_razali said...

epy=terharu aku membacanya.hahaha.tersirat ke epy oii??haha.bagus sebab memahami.=D