i dont believe this crap




          Ini adalah contoh video yg paranoid bagi aku.siapa yang percaya lagi paranoid lar kan.actually,aku sangat kagum dgn org yg buat video nie,sebab mampu membuatkan orang kita percaya bulat2 without mengkajinya secara detail.orang yg buat video nie dulu merupakan seorang blogger tapi blog dia dah tutup.reason? sebab video yg dia buat nie lar korang boleh tekan link nie utk baca pengakuan dia..video nie,dah tersebar kat fesbuk and kat fesbuk aku pun ada jugak,sebab aku memang suka tengok pandangan korang pun. =D.masa video tentang knight templar,freemason dan bagai tengah hot,aku masih lagi bertittle budak sekolah dan ada segelintir kawan aku siap boleh cakap "arghh,buat rugi jer belajar sejarah selama nie,sejarah tue semua bohong"..siapa makan cili sila pergi minum air sekarang.kesian sejarah jadi mangsa keadaan..haha.

      kadang-kadang aku sendiri pelik dengan orang yg imagination dia sangat high..aku tak sangkal yang bahawa freemason dan seangkatan wujud tapi itu DULU.dulu okay..kenapa sikit2 jer kena kaitkan sesuatu tu dgn benda alah nie.dari bangunan klcc,putrajaya semua tu mesti ada jer orang kata nie semua one-world-order..HAHA.crap crap crap and crap.aku suka gila dengan video2 the arrival,bagi aku video tue sangat awesome sampai aku boleh download semua sekali..tapi aku tak ada lar bodoh sangat sampai nak percaya semua tue.part of the video kadang2 sangat tak logik.

         

           
          Kalau korang memang taksub dengan freemason korang akan cakap bahawa pembinaan klcc tue  merepukan simbol freemason...tapi bagi aku,aku sangat tak sokong dengan teori yang langsung tak membuka minda kita..tak setuju dgn aku??okay,aku tak kisah pun,sebab what you see is what you get kan??buat apa lah nak kaji benda2 semua nie kalau dah ada depan mata kan?arghh.thats why, sampai bila2 pun kita akan dikongkong dengan teori yang bagi aku langsung tak logik.tak logik.tak logik.tak logik.
                               
       Bagi aku sendiri,teori yang sebenar ada dalam al-quran dan hadis2..sebab tue aku suka baca dakwah2u
sebab blog nie bukak mata dan otak aku untuk berfikir bukan main terima jer apa yg ada kat internet tue. korang tahu kan apa tu old testemant and new testamant?yes bibble.dalam bibble memang ada cakap pasal this theory,tapi korang nak ke percaya bibble yang dah banyak kali diubah ni??korang boleh baca blog2 nie sebab dorang pun ada cakap pasal freemason dan iluminati.khairul , leokid ,hilal asyraf dan feryco ..tapi yg feryco tu banyak teori karut (bagi pandangan mata aku) .blog yg korang patut baca adalah blog khairul.sebab cara dia kupas isu nie sangat menarik.saat aku baca blog dia aku macam "waah,hebat gila mamat nie,macam mana dia boleh fikir sampai begitu sekali".HAHA.kira memang rugi lar sape yg xbaca.last sekali aku nak ckp,apa yg aku tulis nie berdasarkan pandangan aku shaja..salam.=)

5 comments:

Anonymous said...

memang banyak dah org
ckp psl teori nie.
tp aku sokong yg the real theory adlh quran..org kita memng pelk sket.hha

anak uncle azhar said...

superb blog Khairul tu

Rafidah Bakri said...

setuju dengan Kina..
kadang2 semua tu kebetulan je
tapi ada plak orang2 yang taksub dengan semua kebetulan tu

Anonymous said...

org kita memmg
banyak dah yg gila mungkin.hehe
btw,nice entry babe.=)

kina_razali said...

auni=yeah,best kan.=D

rafidah=err,bukan semua yg berlaku nie,dah ditentukan ke?=).btw,memang ramai pun taksub ngan benda jadah nie.