Saya Blogger KL

     Salam semua.=D.tadi aku bukak blog BPM dan ada satu kategori baru.as aku xpenah masuk apa2 jadi terasa tertarik dan menarik nak join.kalau nak tahu syarat2 dia boleh bukak link BPM ni..=)


This is where the story begin,
(dah macam bedtime story maa)

  

      Alkisah bermula dgn seorang budak yg diberi nama nur sakinah razali..eh jap macam kurang glamer pulak kan.tukar2..untuk lebih  mudah dan alar-alar hot gitu,korang kenali lar aku sebagai jolie.ppfffffttt.haha. asal jolie??suka ati aku lar,ni kan cerita dongeng aku.=D...jolie sekarang nie masih lagi single ya seperti yg tertera di status fesbuk tue.hikhik.tak ada maknanya married ke,in relationship ke,its complicated ke or whatever it is lar kan..nak couple ngan jolie ke??adakah anda rasa anda dah cukup kaya lagi gantang ?dah?okay esok datang minang yea.haha.joke2.dah lari dari tajuk nie.isyh.erm,kalian boleh contact aku via fesbuk sprti yg ada kat tepi blog nie.=)

       untuk kategori ni aku kena cerita pasal tempat yang aku tingal sekarang ni which is GOMBAK..where the hell larh kan tempat ni?kalau tak tahu korang boleh carik dalam google earth.okay,contest ni jugak cakap suruh tulis nama dimana rumah aku dibina .yelarh takan nak tulis nama rumah korang pulak kan,memang dah sah aku tak tahu kan..cut the crap,aku a.k.a jolie ni tingal di taman selaseh,sebelah Pavilion jer kalau korang nak tahu,belakang rumah aku siap ada  Hard Rock Cafe lagi.hebat kan rumah aku?rumah korg ada ke?mesti xder kan?hehe.jemput2 lar singah nanti =D.

      untuk entri kali ni aku nak ckp pasal tempat2 menarik lagi tertarik kat tempat tingal aku.aku actually xthu apa larh yg menarik sangat pasal kl nie.pendatang yg xdiizinkan memang berlambak larh..tapi aku harap korang buat2 jelar TERUJA dan tak sabar2 dengan apa yg aku nak merepek kali nie yea .HAHA .tempat yang paling menarik bagi aku ialah,ikhlas ni aku tak tipu,kira rugi GILAAAA larh kalau korang xpernah pergi..nak tahu ke??tapi lepas aku cakap ni,jgn pulak korang berebut2 nak pergi sini tau.koolkool mcm jolie dah lar.=).tempat yg aku nak ckp ni adalah ZOO NEGARA..haa,kan aku dah cakap tempat nie menarik gila.tak caya tadi.ada apa kat zoo nie?alar jgn lar buat-buat  bodoh yg boleh membodohkan korang lagi.=) .sah2 lar kat zoo ni ada kawan korang semua, ceyh2 dandan tak ngaku kan..done,untuk tempat menarik pertama.see,menarik bukan tempat yg aku ckp ni.jgn lupa datang situ tau.im totally sure,that u'll never regret..=).lagi satu,pengusaha zoo tu patut bagi aku hadiah sebab dah femes kan tempat dorg.wink*

 

     


             tempat kedua menarik untuk entri kali ni jatuh kepada tak lain tak bukan mestilah  GUA BATU CAVES.. tepuk tangan semua sebab aku dah bagi senarai tempat menarik yg perlu korang kunjungi apabila berada kat kl.=)..batu  kapir caves nie adalah tempat paling masyuukk sekali untuk sesi pengurangan berat badan secara natural tak perlu jamu2 semua ni or ubat doktor rozmei yg filem 2 alam dia buat pecah panggung tu.hikhik. kat sini jugak banyak tau shah rukh khan dgn karina kapoorr.kira tak rugi larh peminat hindustan datang sini. kalau nasib korang baik,mana tahu boleh bertemu jodoh ke kan??=D menarik bukan kl nie.=) tempat korg ada ke gua mcm nie?gua lubang hidung korang jelar kan.haha.


   

   tempat lain yg menarik seperti icity shah alam..kat sini sangat meriah dgn lampu yg bergelipan yea.mcm kat disco pun ade gak.boleh lar kalau korang nak tangkap gambar gewdix2 dgn pakwe or makwe korg pastu showoff dalam fesbuk kan.korang kan memang shuke benda loving-loving lagi romantic-romantic nie..geli brader,bukan kau orang sorang jer ada kapel ok.eh ter'emo' pulak aku.hehe..

      cukup la tempat2 yg aku nyatakan kat atas ni.sebenarnya banyak je tempat menarik lain kat kl nie.tapi tangan aku yg manja lagi comel ni dah penat nak type.haha.alar padahal korang boleh jer search kan,asal malas sangat nie??=D.Alkisah aku untuk hari sudah tamat.eh ada lagi satu tempat yg paling menarik yg aku lupa nak tulis lar.nanti kalau korang datang kl jgn lupa datang kat Lorong Haji Taib tau.ni kira tempat yg paling hot mcm neraka lar doe.haha.ada apa kat sini?korang boleh cuba tanya abg2 wempit dowg mesti tau.=D..

    sekian kisah tentang tempat tingal aku..trimas kpd sape yg sudi membaca kisah merepek yg aku buat nie.=)

15 comments:

mus said...

HAHA.shit.lawak gyle entri nie.thumbs up lar,wlpn tmpt yg kau ckp xbest langsung.tp menarik cara kau crite.jolie lar sngt kan.hehe

bradpitt said...

dude,lorong hj taib tu yg plng xboleh blar,hahahaha.nice entry yo.

kina_razali said...

mus=haha.thanks yea.aku saje merepek meraban dlm nie.=D

bradpit=kau perli aku eyh?haha.thanks jgk =)

ekmal said...

blogwalking & following, KL blogger jgk :)

alia said...

great one.beze dri yg len.=D
funny kot.hehe

mush said...

kkikikik...hari tu akk baru je lalu tepi lorong hj taib masa nak pi chow kit, ada la dua tiga ketul lelaki yang tak tulen tengah berniaga.....hehehe

oppsss lupa, salam perkenalan, akk singgah jenguh blogger kl

MUSH

momochan said...

sudah berzaman momo stay kat KL ni tapi tak pernah lagi singgah batu caves.hikhik

danial said...

haha.lawak lar post kau ni.besh2..waiting for the next post.

kina_razali said...

thanks yeah,sebab komen..aku merepek jer pdhal post nie.=)

Anonymous said...

jalan2 disini.hehe
nice post lol.

Anonymous said...

singah sini jap
dari BPM.
bez2.hehe

✿ CikCimi said...

hi blogger kl !
:D

kina_razali said...

anon=thanks yea =D

cikCimi=ouh hi.=D

... said...

as salam..
adoi..
kelakar entri ni.gelak gelak je dari tadi ;D

lawak picisan untuk segmen ben ashaari

seni kad bunga dari kertas

if i have rm 100

EkaWeird said...

yuhooo.. hai blogger KL.. ika pun blogger KL gak.. salam perkenalan..