Lomography

Lomography?ada orang tanya aku kat formspring pasal lomo jadi entry ni aku cerita larh sikit macam mana aku boleh involve dalam benda ni.kalau tak pernah tentang lomo click sini ..at first,aku pun tak tahu apa lomo ni semua.disebabkan nama dia bunyi macam kool je kan,aku pun menggoogle lar untuk tengok gambar dia.okay,aku memang amazed kot..sebab lawa gila gambar-gambar dia.since that,aku pun mula lar belajar tentang lomo ni.aku bukan jenis manusia yang kalau suka sesuatu terus beli.membazir je macam tu .macam dslr lar jugak,jadi trend kot orang pakai camera tu.okay aku xckp salah sebab aku pun pakai jgk..tapi kalau basic knowledge pun tak mahir tak payah la kot.kalau live view pun tak tahu.campak jelarh camera tu.Hoho.tentang lomo balik,after dah mahir and faham tentang lomo,aku pun belilah Holga.tapi malang sekali,lepas cuci gambar dari camera tu,hanya 12 keping je yang jadi.sebagai seorang amateur,normal lar tu kan =D.after beberapa film at last aku berjaya jugak.haha.dan pagi tadi,aku pergi klcc dengan my mum.lepastu pergilah kedai rip curl.mula2 tu cuma nak tengok jer camera-camera lomo kat situ..oleh sebab ledakan nafsu aku tak tahan dengan camera fisheye,akhirnya aku pun beli jugakla.satisfied gila kot.




aku beli warna merah baru nampak macho.haha

No comments: