Balinese

                  Salam semua.=D.dah lama aku tak update blog ni woo..actually,aku baru jer balik kl dari bali rabu lepas.all goes well. pergi bali,hari jumaat lepas sampai sana dah pukul 6.30.masa dekat kl dgn dekat sana sama je.tapi 6.30 sana dah macam pukul 8 gelap dia..pakcik yg jadi tourist guide ktorg tue agak suka buat lawak yg memang bodoh plus kerek2 sikit..kat situ mmg banyak tempat roadside shopping dengan night club.bila malam memang ramai larh matsaleh2 kacak.haha.tp aku dah reject awal2 sbb bau arak kuat.busuk bhai.=D .kat sana nak cari tempat makan halal memang susah sikit tapi yg femes kat sana ,Babi guling kira macam ayam masywi lar bagi dorang.=D.tapi pakcik aris yg bwk kitorang tu siap boleh tnye lgi "babi itu kira haram ya?".aku tak tahu lar dia buat lawak ke apa, dah kata islam tu ofcoz lar haram..org islam kat sana memang kurang warak sikit .hehe.btw,pemandangan kat sana memang,awesome!lawa gila tapi pantai kotor sikit.xnak ckp manyak,pictures tells everything rite??=)





yg mcm menara xberapa nak condong nie adalah one of the temple kat sana
and tempat nie hell sejuk sbb kat gunung.




my little brother and sista,adam and sara.budak 2 nie agak senang
nak dihandle b'banding yg kat bwh nie..=D



amir naufal.dia adalah trouble-maker.time kat sana
dia nie asyik mintak duit rupiah je,sbb note dia kan besar2 ribu2 semua.
siap rancang nak beli psp lagi.haha


incase korg nie rabun ke,biar aku bg thu ini makanan yea.
waaa,sumpah makanan kat situ sedap2 plus
murah2.tp babi guling2 aku xsempat nak rasa larh.hha



ni lar antara tmpt swh padi yg ktorg pergi.aku xingt
pulak nama tempat ni apa



ni pun temple.kat sana memang banyak hindu and yeah dorg
pnye pegangan agama sangat kuar sbb tu kat situ masalah jenayah
or bdk punk,goth xwujud.



         yg ni time dinner kat jimbaran.view yg menghadap laut memang lawaa.



         okay,itu saja.btw,minggu depan dah start sekolah.selamat kembali ke sekolah yea kanak-kanak dan adik-adik sekalian.i already free from school's rules..haha.rasa gumbira gombira dan gembira sekali.=D



4 comments:

apiez said...

Bpk best pegi bali.aku x penh un gi luar negara.hehe.blog kau menarik btw.cuba2 la famouskan.hehe

zara said...

singah..;)
nice post and entry..

mirul said...

babi guling??macam best jer.hehe.i suka baca entry u.

kina_razali said...

apiez=xper,satu hari nanti kau pgi lar tue.=D.famouskan blog??wahaha.blog aku xmenarik pun btw thanks yea.

zara= thanks jgk =)

mirul=u nk cbe ke babi glng nie?hha.thanks.=)