Freemason

Salam =)


Freemason??Untuk yg tidak pernah dengar nama ni biar saya beritahu siapa dia..Freemason telah hidup berkurn yang lalu.Dia lahir masa zaman gelap iaitu zaman selepas keruntuhan empayar Rom dan terkenal pada zaman renaissance..Kira sekutu dengan Hitler senang cerita..Zaman dulu kan ada konflik antara para rahib dengan ahli saintis..Freemason ni antara saintis yg dikatan tapi sebenarnya dia antara pemuja-pemuja satan.untuk maklumat kanjut google sendiri ye.Dan untuk kali ni saya just  nak share bahawa gerakan freemason telah wujud di Malaysia...sekarang ini sudah ada 12 lodge kat malaysia dan 4 di thailand..kira macam secret society lar jugak..

Di Malaysia, cawangan Freemason beroperasi sebagai Loji Besar Daerah Timur Tengah (District Grand Lodges of Middle East atau DGLME). DGLME secara rasmi bermula di Kuala Lumpur pada 20 Oktober 1916. Ia dipanggil Timur Tengah kerana pada awal kurun ke-19, setiap yang berada antara timur India tidak termasuk timur jauh (Hong Kong, China dan Jepun) dikenali sebagai Timur Tengah. Hanya pada kurun ke-20, istilah Timur Tengah merujuk kepada negra Arab dan Teluk. Cawangan ni bagaimanapun tidak mahu mengubah namanya kerana sudah biasa dengan nama tersebut dan tradisinya..
walaupun pemuja dajal si Freemason ni telah mati tapi tengoklah sekarang masih lagi wujud gerakan dia ..

Selain Freemason banyak lagi gerakan yang nak menyesatkan org islam antaranya macam Illuminati (yang gambar mata satu kat pyramid ,tengok duit 1 dolar,ada gambar ni) .skulls and bones(gambar tengkorak pangkah tu)..banyak lagi sebenarnya..kaji la sendiri sejarah yg dah berlaku yeah.

click link di bawah untuk baca
http://feryco.com/konspirasi-dunia-the-gate-klcc

2 comments:

melle. said...

tapi ada jugak info berbeza mengenai identiti sebenar hitler.

kina_licious said...

kisah adolf hitler ni kan dah banyak diputar belit oleh yahudi.thats why lar .