=P

1.
no tittle for this post.haha.dah xthu nk tulis apa..tadi aku baru je baca blog die.kagum kot dgn mcm tue.he inspired me more than other people doo.tapi dia dah xsekolah dah..kalaw x boleh aku stalk die.haha..zina mata tue.=P.tapi aku bukan nye tangkap cintancintun dengan die ok!xmain larh semua tue.ceyh.haha.serious,im not easy to fall in love with someone ok,setakat minat2 tu boleh lar,maybe sebab die pnye perwatakan tu yg menarik..gelilah nak becinta time masih sekolah tpi kalau kat U tu xdinaafikan lar..setakat cinta monyet+beruk  tu no need kot..biarlah cinta tu sekali jer..xpayah nak membazir kredit nak call msg semua tu..yeyer jer aku xcouple abes jer kredit.haha.atleast,xder larh maksiat berlaku.haha.(org2 yg kapel tu jgn mara pulak,ni nasihat utk diri aku je sebenanye,kalw terase lantak korg larh)haha.

2.
minggu ni kelas fizik dibatalkan.nak tahu ke sbbnye?klas xder minggu nie sbb pn.M marah dgn ktorg(6org semua skali)  sbb hari khamis minggu lepas ktorg makan dlm kelas time rehat,pastu pengawa marah then dorg report lar dekat Pn.M merangkap sbgi guru disiplin.time ade bdk bgthu pasal tu ktorg punya larh cuak.takkan sbb ktorg bdk2 server lain jd mangse kan?disebabkan rasa bersalah yang sangat menembal (brpe inci entah),ktorg lpas abis klas haritu terus gi jmpe cikgu.dalam otak masing2 ingat cikgu senang jer nk maafkan but its exactly wrong..ktorg mintak lar maaf kat cikgu dan suruh cikgu jgn batalkan kelas sbb kesian kat kwn2 kelas..tpi Pn.M tetap xnak mengalah dgn pendiriannye.lama lar jgk ktorg kat bilik guru.Pn.M langsung xtoleh kat ktorg.sampai hati Pn.M buat mcm tu.sedih gila time tu..kalau ktorg ni xbertanggungjawab dah lame ktorg xgi minta maaf.klaw nk diikutkan mmg lar ktorg slalu lepak dlm kelas tpi klaw mkn time rehat dlm kelas tue mungkin firsttime,sbb ktorg slalu suruh kwn lain yg belikan,jdi  mane ade mknan kan.tapi benda dah nak jadi nak buat mcm mana kan.redha jerlar.time jmpe Pn.M ktorg siap mintak cikgu denda  ktorg jer tpi ckgu tanak..tpi ckgu ckp nie sbgi pengajaran.tpi kesian lar dkat kwn2 lain..masa nak kluar dri bilik guru tue ila(bkn name sebenar,haha,mmg name betul pun ) nak salam cikgu ssb die plng dkat ngan cikgu tpi  ckgu tak balas pun salam die.bukan aku nak kutuk tpi tak ke itu menunjukkan yg ckgu sangat jahil tentang agama?yelar kalaw Pn.M marah sangat kat ktorg jgn lar smpi org hulur tangan tanak sambut,berdosa tu cikgu.saya bukan lar mahir sangat ilmu agama tapi perkara asas mcm tu takan xtahu kot.hmm,entahlar..bila kuar dri bilik guru tu,ila nangis.yelar sape xnangis bile org buat kita mcm tukan?tpi klaw nk diikutkan bdk2 lain pun penah buat benda same, alasan Pn.M die buat kat klas ktorg sbb die ajar kelas kami.lpastu harini bersamaan dgn 2/2/10 cikgu pesan dekat penolong suruh bgi thu yg die bukan setakat mengajar fizikdekat kelas ktog tpi nk ajar sahsiah sekali.sahsiah ke cikgu kalaw org hulur tangan xbersambut?fikirla sendiri..disebabkan ktorg rasa bersalah larh ktorg jumpe cikgu tpi ckgu tanak terima..nak buat mcm mane.hari ini time fizik(Pn.M xmasuk) ktorg yg bersalah gi lar dpan klas nk minta maaf dekat bdk2 server lain..bagi aku semuanya ada hikmah disebaliknya.dan satu benda yg aku perasan adalah ade certain bdk server nie yg sngt hipokrit konkrit dan bagai2 lagi.yg tak brape nk minat blaja tibe2 jd bengang sbb kelas fizik xder.haha.xke bodohbangang tu..kalau betul minat belaja korg boleh blaja sendiri nie, x boleh ckp2 lagi..ade jgk yg ok jer,sbb dorg nie lebih matured kot drpd bdk2 hipokrit tue antaranya zakwan,ariff yg tu lar aku nmpk ok.minta maaf kat dorg senang jer.bdk perempuan pun ok jer,boleh terima..selagi kita digelar manusia selagi tu kita xpernah lari dari buat kesilapan..sedangkan nabi pun maafkan umatnya inikan pula kita manusia biasa ni?fikir2 lar ye..dulu pun ktorg pun penah buat Pn.E marah lagi dasyat punya.tpi lepas minta maaf cikgu terus ok pastu ktorg xbuat dah kesalahan tue.Pn.M susah sikit aku nk faham smpi kan kwn aku sorg nie ckp mane iman cikgu tu.bila fikir balik betul jugak tu..xpelar nk buat mcm mane.bulan 3 ni ade perubahan jadual waktu kelas dan mgkn juga2 ade guru2 yg berubah.harap2 Pn.M xajar klas server takut ilmu yg dia bagi xberkat dahlah nk spm.harap2 ilmu2 yg cikgu bgi tu dpt dihalakan.salam.

No comments: