entah

salam semua.
arini skola mcm biase je.tiada yg menarik utk
diceritakan..tp best dapat berborak2 dgn kawan2.
kami mengumpat tentang bdk baru..
xdelar ngumpat kutuk jer..hha
name dirahsiakan.xbaik bukak aib orang.haha
prangai die nie terlebih over kot.menyampah gila tgk..
mcm perigi mencari timba ouh.
xthu malu betul.
dah lar da ade pakwe pstu ade hati nak
tackle org yg lebih mude dri dia.
eeeeii geli sangat2 plus lawak sngt2.hha,

semalam rumah aku msuk pncuri duh.
sje jer nk bg thu.hha.hobi kan.
pencuri nie xreti nk keje ke?
kalaw dah bodo sngt jd jelar
pakguard ke tukang sapu sampah ke,?hehe
aku xmksudkan pakguard tu bodo ok?=)
asalkan halal.nasib barang aku xde yg kene curik..
klaw x,aku jampijampi dah pncuri tue.(ceyh mcm thu jer nk jmpi)=P

tahun ni aku rasa lain sngt.
tpi xthu lar kenapa.
hati ni rasa tenang jer.
mybe aku dah start solat 5wktu sehari kot.
klaw dulu ade jer yg miss kan..Alhamdulillah..
nasib aku tersedar sebelum aku terlena dlm
tidur yg panjang.syukur sangat ya ALLAH..
aku start solat ni pun sbb tibe2  dpt mimpi..
tak thu lar kategori ni mcm mane
antara takut ataupun sedih..
mimpi tu tntg solat jgk lar.
bangun dri tido tue sumpah
takut gile.asyik fikir pasal tue jer.
pstu fikir pasal kiamatlar mcm2 lgi lar..aduhh.
sejak tular aku start solat.mimpi
tu mungkin dri Allah supaye aku sedar cpt2 kot.
klaw betul larh Alhamdulillah,mksudnye aku msih ade tmpt di atas sane.
time aku solat lpas mimpi tue aku rse sebak sangat.
banyak sngt dosa yg aku dah buat kat Allah
sedngkan ape yg aku nk sume aku dpt..
skrg nie msih tgh mendalami islam melalui internet dan buku2.(even buku tu dah lme wujud)
mse bce bahan ilmiah tu bru aku thu ilmu aku tntg islam msih cetek.
syukur sangat sbb belum tlambat.sume yg Allah suruh insyaallah aku dah buat cume
blum tutup aurat jer lagi..tp xbmksud aku pkai bju nmpk ketiak smue
tu yer.xpenah ok.=).doakan larh supaye aku cpt2 pkai tudung.hehe.
time aku pergi kem mokhdar aritu pun ade jgk ckp pasal solat2 nie.
aku suke dgr abg syafiq bgi tazkirah time subuh.best lar cara
die sampaikan.menarik.umur die bru jer 21 thn.
aku msih ingt lgi ayat die yg nie "kite nk jd hamba Allah pun belum tentu layak lagi"yelar
kalau hamba tue,ape yg tuan die suruh msti die buatkan..rindu dgn
tazkirah abg syafiq sngt2.hehe
tpi ilmu agama die mcm bnyk jer.hehe.
aku pun bru je mule solat 5wktu.4bln lepas.
ckp lar yg aku nie xkuat agame ke ape ke.xkesah pun.
mmg teruk pun kan.huh..
jnji aku dah tersedar sebelum terlambat..
mimpi tu msih segar lgi dlm minda ni.
sungguh islam tu sngt cantik agamanye..
xpenah rse tenang mcm nie..harap
hari esok lebih baik dri hari nie..
sekian..the longest post entry.=)salam

4 comments:

siti said...

sakinah !!!
aq sntiase sokong ko ..!!!sbb nme kte sme ,hahah
tape kite brubah siket2,,,ea???
aq nk tawu gak pe yg ko mmpi uh,,,???
go sakinah !!!
ko bole ..!!
hahah

kina_licious said...

kikin.
sengal lar kaw.hha
mimpi tntg kaw lar doe.hha

anak uncle azhar said...

ill pray for you dear (:

kina_licious said...

auni=thanks lar yea.=P